diminetile de toamna

M-am intors in Herastrau, imi plac atat de mult diminetile alergate acolo!
Aceiasi oameni care alearga, ne salutam, ne cunoastem sau recunoastem....dar niciodata nu vorbim mai mult decat ni se intersecteaza privirile.
Daca nu as pleca de acasa sa alerg acolo nici nu mi-as da seama cat de frumos este, pur si simplu transforma ziua intreaga, e un peisaj diferit pentru un oras asa mare cum e Bucurestiul.
Mi-e greu sa ma trezesc dimineata, inca e intuneric afara dar imi place asa mult cum se lumineaza exact cand trec pe langa arcul de triumf traversand spre Herastrau.
Incepe ziua altfel!
Curand vin diminetile de iarna, as vrea sa pastrez entuziasmul si sa reusesc sa ma trezesc si sa alerg dimineata, sa ma bucur de lumina. Noaptea vine mult prea devreme acum.

Carpathian Man 2013

O serie de concursuri minunate, descoperi Romania, prietenii din jur si cateva lucruri noi despre tine, si visezi tot anu sa faci echipa iar pentru Ultra Trail Fagaras. Au fost concursuri puternice despre care as putea povesti zile intregi, mai ales cu cei care au fost acolo!
Sa iti placa sportul si sa iubesti natura indiferent ca alegi schiul de tura, bicicleta sau alergare montana, sa iubesti si sa promovezi Romania, sa participi la eveniment in echipa sau individual, indiferent de anotimp, iarna geroasa sau vara calduroasa, soare sau ploaie, zi sau noapte minunata cum este in martie la Postavaru Night, sa ai incredere in tine si in cei din jur, sa fi prietenos, optimist, curajos dar cu siguranta si temator, cateodata visator si cu capul in norii din Fagaras, sa stii de unde pleci si unde vrei sa ajungi, sa faci cu placere acestea, sa daruiesti si sa primesti, sa cauti simplitatea inspirandu-te de la natura, sa incerci sa cauti echilibrul chiar daca uneori se pare ca atingi extremele, probabil asa ar trebui sa fim mereu nu doar pentru a fi Carpathian Man, altfel, l-as compara cu un joc  cu anumite reguli si toate jocurile sunt frumoase daca inca mai esti copil.
Dupa cele 4 concursuri din seria CM, cred ca reusesti sa descoperi multe despre tine, mai ales, dar si despre cei din jur si locurile minunate de langa noi, istorie, credinta, traditii, obiceiuri la care trebuie sa ne intoarcem si sa ne raportam mereu.
Postavaru Night - schi de tura
3 Munti - MTB 3 zile in Bucegi, Piatra Craiului si Leaota, concurs in echipa, cu SiS
 Ultra Trail Fagaras - creasta Fagarasului in alergare si in echipa, cu Sis
 parte dintr-o gasca minunata
 in echipa cu Sis
premiere MPC si prietene bune
 start MPC, ultima etapa din seria CarpathianMan
 

Maraton Piatra Craiului - 2013

Start MPC 2013 - *update 8 editii ;)
simt ca ma intorc acasa, ma gandesc la Maraton Piatra Craiului, am emotii iar.
parca mereu a fost MPC in octombrie,....uneori ca in 2013 chiar si in noiembrie, tot toamna!
iar toamna, niciodata nu este la fel, stiu sigur!.
Cum va fi? abia astept sa vad, sa va revad!
7 editii MPC
 
parca lipseste un premiu ;)
 
pastrez bucuria din 2006
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013 foto Mihai Benea

interviu aparut in revista MPC 2013

1. In 2006, la prima editie a Maraton Piatra Craiului ai castigat locul I la fete cu timpul de 6.58.03, esti una dintre cele cateva fete care au participat la toate editiile si singura fata detinatoare a titulaturii de "CarpathianMan" acordata doar acelor sportivi care au participat la toate cele 4 evenimente din seria CM 2012!
Ce amintiri iti vin acum in minte legate de experienta MPC 2006 si ce sentimente te leaga de MPC in general?

Ce emotii si ce bucurie ! mereu cand ma gandesc la MPC.
Imi vine in minte o poarta rosie, eu zic mereu, aceiasi din fiecare an si doar cativa alergatori in 2006, cred ca doar 7 fete, pe cei mai multi dintre ei ii revedem si acum la atatea concursuri. Am vrut sa particip pentru ca era in Piatra Craiului, simteam ca suntem acasa, in aceea perioada eram atat de apropiati de munte si petreceam foarte mult timp pe potecile din Piatra Craiului si Fagaras, fie doar ca drumetie si pasiune pe care inca o avem pentru calatoriile la munte sau in legatura cu cabanele atat de dragi, nu stiam multe despre alergarea montana.

Pozele de la editia din 2006 mereu ma fac sa zambesc, ce echipament aveam toti, si ce bucurie pe care inca o pastrez!
Castigarea primei editii nu a reprezentat ceva special in acel moment, stiu ca participarea in sine a adus bucurie, entuziasm si incredere. Acum, da, cum ne place sa glumim, face parte din "istorie" si cred ca e mai pretios acest Loc 1 azi decat atunci. Poate fiind castigatoare, de fapt pentru noi toti care participasem la prima editie si ne-a placut atat de mult, ne revenise misunea sa transmitem si altora bucuria si experienta pe care am avut-o si sa ii incurajam sa incerce si ei sa participe.

Am castigat atat de multe doar ca participant, am descoperit un traseu frumos desi destul de dificil pe care nu credeam ca il poti parcurge atat de repede si de usor, am descoperit/format o gasca de prieteni careia incepeam sa apartinem, poate foarte important aveam déjà la ce sa ne raportam, gandindu-ne la editia urmatoare.

Mi-a placut atat de mult incat trebuia sa impartasesc tuturor din experienta mea, merita sa descoperi ce inseamna sa alergi pe poteci montane, sa existe emotii si bucuria de la linia de sosire, un prilej de a te bucura de oamenii din jur, natura si munte.
Ah ce mult mi-ar placea sa opresc amintirile si sa le concentrez doar pe editia din 2006, dar cand ma gandesc la MPC imi vin in cap toate, dar toate momentele frumoase de la cele 7 editii, parca dintotdeauna este Maraton Piatra Craiului toamna.
2. Esti o persoana volubila, deschisa, optimista...e o placere pentru noi sa fim in prejma ta...iar alaturi de sora ta geamana - Silvia, faceti un duo perfect; sunteti doua persoane pasionate de miscare, de munte, de alergare in munte...impartasiti mereu din impresiile voastre tuturor celor care vor sa auda! Sunteti si organizatori ai EcoMaraton alaturi de Adi si de Mihai ...asadar Cornelia care crezi ca este directia pe care o are acum la noi in Romania acest fenomen-alergarea montana?
Recunosc, alaturi de voi si alaturi de Maraton Piatra Craiului am contribuit si noi la dezvoltarea acestui fenomen. Cred ca directia este foarte buna, dar trebuie sa ramanem in continuare implicati, sa facem cu placere ceea ce facem (atat ca organizatori cat si ca participanti) si sa pastram aceleasi entuziasm de la inceput si sa fim constienti ca cea mai mare responsabilitate o avem noi ca participanti-alergatori.


Sa ne raportam la aceleasi valori, sa promovam si sa incurajam sportul, sa promovam locurile frumoase din Romania si sa incercam sa le conservam si valorificam prin aceste evenimente.

Foarte important, sa ramanem deschisi si prietenosi, evenimentul (in general) este al tuturor participantilor indiferent ca esti pe podium, in echipa de organizare sau  alergator, fiecare are un loc in echipa si aceasta conteaza cel mai mult, toti contribuim la dezvoltarea si pastrarea lucrurilor bune si frumoase si la atmosfera extraordinara creata in jurul acestor evenimente.

3. Ce definitie, cuvant-cheie ai pentru MPC-Salomon?
Prietenie