Maraton Piatra Craiului - 2013

Start MPC 2013 - *update 8 editii ;)
simt ca ma intorc acasa, ma gandesc la Maraton Piatra Craiului, am emotii iar.
parca mereu a fost MPC in octombrie,....uneori ca in 2013 chiar si in noiembrie, tot toamna!
iar toamna, niciodata nu este la fel, stiu sigur!.
Cum va fi? abia astept sa vad, sa va revad!
7 editii MPC
 
parca lipseste un premiu ;)
 
pastrez bucuria din 2006
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013 foto Mihai Benea

interviu aparut in revista MPC 2013

1. In 2006, la prima editie a Maraton Piatra Craiului ai castigat locul I la fete cu timpul de 6.58.03, esti una dintre cele cateva fete care au participat la toate editiile si singura fata detinatoare a titulaturii de "CarpathianMan" acordata doar acelor sportivi care au participat la toate cele 4 evenimente din seria CM 2012!
Ce amintiri iti vin acum in minte legate de experienta MPC 2006 si ce sentimente te leaga de MPC in general?

Ce emotii si ce bucurie ! mereu cand ma gandesc la MPC.
Imi vine in minte o poarta rosie, eu zic mereu, aceiasi din fiecare an si doar cativa alergatori in 2006, cred ca doar 7 fete, pe cei mai multi dintre ei ii revedem si acum la atatea concursuri. Am vrut sa particip pentru ca era in Piatra Craiului, simteam ca suntem acasa, in aceea perioada eram atat de apropiati de munte si petreceam foarte mult timp pe potecile din Piatra Craiului si Fagaras, fie doar ca drumetie si pasiune pe care inca o avem pentru calatoriile la munte sau in legatura cu cabanele atat de dragi, nu stiam multe despre alergarea montana.

Pozele de la editia din 2006 mereu ma fac sa zambesc, ce echipament aveam toti, si ce bucurie pe care inca o pastrez!
Castigarea primei editii nu a reprezentat ceva special in acel moment, stiu ca participarea in sine a adus bucurie, entuziasm si incredere. Acum, da, cum ne place sa glumim, face parte din "istorie" si cred ca e mai pretios acest Loc 1 azi decat atunci. Poate fiind castigatoare, de fapt pentru noi toti care participasem la prima editie si ne-a placut atat de mult, ne revenise misunea sa transmitem si altora bucuria si experienta pe care am avut-o si sa ii incurajam sa incerce si ei sa participe.

Am castigat atat de multe doar ca participant, am descoperit un traseu frumos desi destul de dificil pe care nu credeam ca il poti parcurge atat de repede si de usor, am descoperit/format o gasca de prieteni careia incepeam sa apartinem, poate foarte important aveam déjà la ce sa ne raportam, gandindu-ne la editia urmatoare.

Mi-a placut atat de mult incat trebuia sa impartasesc tuturor din experienta mea, merita sa descoperi ce inseamna sa alergi pe poteci montane, sa existe emotii si bucuria de la linia de sosire, un prilej de a te bucura de oamenii din jur, natura si munte.
Ah ce mult mi-ar placea sa opresc amintirile si sa le concentrez doar pe editia din 2006, dar cand ma gandesc la MPC imi vin in cap toate, dar toate momentele frumoase de la cele 7 editii, parca dintotdeauna este Maraton Piatra Craiului toamna.
2. Esti o persoana volubila, deschisa, optimista...e o placere pentru noi sa fim in prejma ta...iar alaturi de sora ta geamana - Silvia, faceti un duo perfect; sunteti doua persoane pasionate de miscare, de munte, de alergare in munte...impartasiti mereu din impresiile voastre tuturor celor care vor sa auda! Sunteti si organizatori ai EcoMaraton alaturi de Adi si de Mihai ...asadar Cornelia care crezi ca este directia pe care o are acum la noi in Romania acest fenomen-alergarea montana?
Recunosc, alaturi de voi si alaturi de Maraton Piatra Craiului am contribuit si noi la dezvoltarea acestui fenomen. Cred ca directia este foarte buna, dar trebuie sa ramanem in continuare implicati, sa facem cu placere ceea ce facem (atat ca organizatori cat si ca participanti) si sa pastram aceleasi entuziasm de la inceput si sa fim constienti ca cea mai mare responsabilitate o avem noi ca participanti-alergatori.


Sa ne raportam la aceleasi valori, sa promovam si sa incurajam sportul, sa promovam locurile frumoase din Romania si sa incercam sa le conservam si valorificam prin aceste evenimente.

Foarte important, sa ramanem deschisi si prietenosi, evenimentul (in general) este al tuturor participantilor indiferent ca esti pe podium, in echipa de organizare sau  alergator, fiecare are un loc in echipa si aceasta conteaza cel mai mult, toti contribuim la dezvoltarea si pastrarea lucrurilor bune si frumoase si la atmosfera extraordinara creata in jurul acestor evenimente.

3. Ce definitie, cuvant-cheie ai pentru MPC-Salomon?
Prietenie


No comments: