Trail Borgo 2008

Trail Borgo 21km – Italia (Final Borgo - Liguria)

Daca vrei sa imbini turismul cu sportul, concursurile in alta tara sunt cel mai bun lucru pe care il poti alege.
M-am hotarat sa merg de Paste in Italia, zona Genova, dar inainte de a ma decide mi-am cautat un concurs la care sa particip. Am gasit mai multe in zona; printre acestea mi-au atras atentia semimaratonul din Genova si Trail Borgo, 21 km pe carari de munte.
Am ales Trail Borgo. Inscrierea s-a facut prin email (se putea face si telefonic) pana inainte de concurs cu 2 zile. Taxa de participare am achitat-o in dimineata concursului.
Nu stiam prea multe de zona unde se va desfasura concursul, startul s-a dat din Final Borgo, un orasel medieval si foarte turistic la 4km de tarmul marii Ligurice (Finale Ligure).
Concursul se mai numeste si Trail Running Castel Gavone datorita castelului care se afla acolo.
Am plecat in dimineata concursului din Genova spre Finale Ligure cu trenul (aprox 1h).
Ajung in Final Borgo, chiar un orasel minunat, in jurul vechiului zid medieval. Deja s-a format coada la inscriere, ajung sa imi ridic numarul – 60. La inscriere am primit cateva produse traditionale si o harta cu muntii din imprejurimi. (taxa nu a fost deloc mare 15 Euro)
Vad si lista participantilor, sunt multi concurenti, cam 150-160 (200 era numarul maxim); 22, cred sunt fete.
Din harta traseului de concurs nu prea imi dau seama de diferenta de nivel si nici nu pot sa imi iau repere foarte bune, dar nu este asa important pentru mine.
Emotii inainte de concurs, vad concurentii straini, de fapt eu cred ca eram singurul straini printre ei, par pregatiti; decid sa nu iau nimic mai mult in afara de un gel energizant, stiam ca va fi un refresh point..
Start.....
Trasel a fost foarte bine marcat, primul km a fost pe langa zidul cetatii medievale, straduta ingusta pietruita, se cam inghesuie concurentii, nu sunt printre cei din fata dar nici printre ultimii.
S-a urcat inca de l-a inceput dar dupa un km si ceva se intra in padure, se urca mai abrupt, depasesc si eu cativa concurenti, tin minte 3 concurente depasite.
Am impresia ca se urca tot timpul, nu se urca foarte abrupt ceea ce imi permite sa alerg cat de cat.
Punctul de refresh a fost pe la km 8, 9 cred, apa si lamaie, nimic mai mult, dar nu ma supar. A fost putin cam cald in ziua concursului si poate as mai fi baut si mi-as mai fi dorit sa fie inca un refresh point.
M-am simtit destul de bine in timpul cursei, mai ales pe urcare, la coborare, nu stiu de ce simteam o durere sus in abdomen, cumva orientata spre dreapta sub coaste, nu stiu ce sa fi fost.
Pe tot parcursul concursului am avut mereu concurenti in jurul meu, m-a ajutat acest lucru. Mi s-a parut dificil sa parcurg un traseu de semimaraton pe munte fara urcari foarte abrupte dar care mi-au permis sa alerg, e alt gen de oboseala.
Spre final au fost 2 km de poteca de coborare, singletreck au denumit-o ei, foarte interesanti, vegetatie multa, poteca ingusta, cu greu reuseai sa depasesti.
Alerg spre finish, e coborare, zaresc zidurile medievale, ma supar ca ma depasesc 2 fete chiar spre final.
Si ceasul s-a oprit la 2h53’’.
Nu-mi amintesc denumirile locurilor prin care am trecut dar stiu ca m-au incantat foarte mult, sigur nu as fi reusit sa ajung acolo daca nu as fi participat la concurs sau sigur mi-ar fi trebuit cu mult mai multe zile.

Cel mai bun timp la baieti 1h43’’, la fete2h05’’, ii admir!
Se face premierea, observ ca primul de la categoria open primeste drept trofeu o macheta foarte mare a unui castel, probabil Castel Gavone. Mi-ar placea sa revin la acest concurs, si de ce sa nu sper ca un baiat din Romania va castiga Castelul.

Finale Ligure si muntii din zona, chiar daca nu sunt foarte mari, sunt a alegere perfecta pentru o vacanta, si munte si mare, trasee excelente si pentru bicicleta, indiferent de ce preferi fie, mountain bike fie cursiera.

Poze aici

No comments: