Triatlon Reci

2 August: Triatlon Reci 1,5/40/10km Swim/Bike/Run

Nu demult, cam cu 2 saptamani inainte am planificat sa mergem la Reci pentru a participa la primul nostru triatlon. De cursa stiam de foarte multi ani dar niciodata nu am fost hotarati sa mergem, ba s-a suprapus cu Carpathian Adventure ba era prea departe, ba....

Hotarati am pornit sambata dimineata spre Reci cu masina incarcata cu detoate pentru ca urma sa stam cu cortul pe malul lacului concursul fiind duminica. Ne intalnim si cu Mihai si fetele, il luam si pe Luci si Ana de la Zarnesti si sambata in jurul orei 6 campam pe malul lacului Reci. Organizatorii erau deja acolo, am facut inscrierea, am primit numerele de concurs, harta cu traseul si detaliile cursei. Startul va fi la ora 10. Coco participa la minitriatlon, ii este foarte teama de proba de inot si crede ca cei 1500m sunt foarte dificili asa ca se inscrie la Sprint. Mihai, Luci si Adi vor face stafeta, Mihai este inotatorul, Luci biciclistul iar Adi va alerga, ei formeaza echipa Sponser iar eu particip la proba olimpica, nu sunt pe deplin pregatita, nici nu stiu exact despre ce este vorba dar ma gandesc ca nu poate fi mai greu decat un maraton, imi doream foarte mult sa particip la primul meu triatlon.
-Echipa Sponser-
Zona este foarte frumoasa, lacul nu este foarte mare se vor inota 3 ture de 500m, vor urma 40 km pe bicicleta urmati de 10 km de alergare pe sosea. Nu am mai inotat in apa deschisa de foarte mult timp dar nu imi este teama, sunt destul de multi concurenti, sunt sigura ca nu voi ramane singura pe traseu iar barca de salvare poate ajunge repede in caz de nevoie.
Dimineata ne echipam, prindem numerele de concurs, si pornim spre zona de start. Inainte de start o mini sedinta tehnica ne aminteste traseul si detaliile despre schimbul din zona de tranzitie. Mi-am plasat bicicleta in zona de tranzitie a.i sa nu fiu nevoita sa alerg foarte mult pe langa ea, dupa ce se trece de zona de tranzitie (poarta de start) te poti sui pe ea, am tot echipamentul in ladita organizat bine a.i sa nu ma incurc. In stanga mi-am pus ce imi trebuie pentru alergat, adidasii, sapca si un gel, iar in dreapta casca de bicicleta, tricoul de alergat ochelarii si pantofii de bicicleta.
-Start-

Intram in apa in jur de 60 de participanti, il recunosc pe Sandor pe Vlad si inca cativa ma plasez cu Cornelia undeva in dreapta pentru a evita abuscada de la start. 10, 9, 8....3, 2, 1 Start un mic salt in apa si imediat cateva picaturi de apa in ochelari, din mers imi aranjez ochelarii si pornesc catre prima baliza, aici deja incep sa se separe grupurile eu raman undeva la mijloc inot continuu si este destul de ok, nu am pornit tare si respir numai pe partea dreapta nu vreau sa obosesc inca din prima tura stiu ce inseamna 1500m. Merg la tandem cu un baiat care inoata Brass, el este reperul meu deoarece ochelarii sunt aburiti si cu greu reusesc sa vad balizele. Pe parcurs mai depasesc cativa inotatori si reusesc sa mentin un ritm constant. Dupa prima tura ramanem numai cativa, cei de la Sprint iesind din apa dupa o tura de 500m. Latura de 50m se termina repede acolo era relativ usor sa mentii linia dreapta dintre balize, pe laturile de 200m era putin mai greu deoarece balizele sunt destul de mici. Apa nu era rece dar pe la tura a treia simteam rece in zona genunchilor si a gleznelor si atunci incepeam sa dau mai tare din picioare. In apa eram convinsa ca asta este cea mai grea proba dar a urmat ciclismul unde am tras tare incercand sa mentin o viteza in jur de 32km/h, nu am prins nici un pluton, iar putinii biciclisti care m-au depasit au trecut in forta si nu am reusit sa raman in plasa lor, am fost singura pe tot traseul dar ma motiva faptul ca-i vedeam pe cei din fata intorcandu-se. Pe bicicleta am zis ca asta este cea mai grea proba!! dar a venit alergatul unde m-am convins ca alergatul este cel mai greu mai ales la 35 de grade.
Am iesit din apa in 43 min, dupa ceasul meu, l-am auzit pe Adi spunandu-mi ca sunt a doua, nu imi venea sa cred :). Eram ametita, am iesit din lac si da-i fuga fuga la bicicleta, am predat stafeta colegilor mei si mi-am continuat cursa mea mai departe nu am pierdut mult timp la tranzitie, mi-am luat casca ochelarii de soare, mi-am pus tricoul pantofii si am pornit pe bici.
Cum treceai de poarta de finish trebuia sa faci dreapta, pe soseaua ce duce spre Reci, dupa cativa km la finalul unei coborari in forta trebuia sa intorci, treceai iar pe langa camping si continuai drumul pe sosea spre Covasna, cam dupa 6km intorceai iar urmand sa ajungi iar in zona startului. Pentru proba olimpica trebuia sa faci 2 ture, adica 40km. Soseaua nu este foarte buna pentru cursiera, sunt multe gropi si o trecere peste calea ferata, in plus circulatia nu a fost oprita iar soferii nu erau deloc prudenti. Am reusit un timp de 1h 26 min cu toate ca ultimii km i-am mers aproape pe pana, am simtit ca ceva nu este in ordine cu bicicleta, brusc am pierdut 2-3 km din viteza iar la trecerile peste gropi se auzea un zgomot ciudat deoarece roata de pe spate se desumfla, nu am oprit sa ma uit, am continuat asa pana la final deoarce mai erau in jur de 5km.

Am lasat repede bicicleta si am pornit la alergat, picioarele imi erau tot mai grele iar caldura te molesea complet, mi-am luat bidonul cu apa si gelul si am facut stanga pe soseaua pe care am mers cu bicicleta, urma sa fac 2 ture de 5 km. Pe sosea te intersectai cu majorotatea concurentilor, iar in zona startului erau foarte multi spectatori care te incurajau. A fost greu la alergat, acum sunt convinsa ca a fost cel mai greu, avansul luat de mine nu a fost de ajuns si am pierdut 2 pozitii in clasament fata de inot. Am reusit un timp total de 3h 23 min.
Cornelia a reusit sa castige proba de Sprint in 1h 27 min iar echipa Sponser a ocupat locul 3 cu timpul 2h31min. Abia ateptam Mamaia triathlon challange.No comments: