3 Munti - MTB - ziua 1 - Leaota

3 Munti, MTB, 3 etape, echipa cu Sis, 8-10 iunie 2012.

Au trecut cateva zile de cand ne-am intors de la 3 Munti, sunt sigura ca sunt putini care stiu exact ce inseamna 3M.....
este un concurs de mountain bike in echipa, format din 3 etape in 3 Munti din Romania: Leaota, Piatra Craiului si Bucegi. Concursul face parte din "colectia" CarpathianMan, mai multe detalii sunt pe site: (http://www.carpathianman.ro/home.php)

Am stiut doar ca vreau sa fiu acolo, nu m-a interesat nimic, nu am privit participarea ca pe o competitie, tot ce vroiam era sa vad magia locurilor.
Ceea ce m-a atras cel mai mult este ideea acestui concurs, echipa, etapele, e minunat sa mergi la concursuri in echipa, mult mai fun, mi se derula in fata ochilor "filmul" meu, pentru mine totul era la superlativ!
Cu un an in urma la acest eveniment dintr-o neatentie m-am lovit la picior, de atunci nu am mai pedalat la munte, a fost o accidentare nefericita, acum doar o urma pe genunchi si in minte, trebuia sa inving teama de cazatura, curajul ne lipseste de cele mai multe ori, dar il avem in noi, merita sa il cautam.
Doar cu Sis puteam face echipa!
Nu prea planificam nimic, stim ca va fi greu sa ajungem dis de dimineata la start in Stoenesti - nu prea am mai auzit de aceasta localitate!! undeva in Arges, departe de munti dar foarte primitoare pentru o dimineata calduroasa de iunie.
Ridicam ultimele pachetul de concurs, salutam in graba cunoscutii si ne pregatim fara foarte mari emotii, cele mai mari tresariri le am cand revad poarta rosie de start.
Suntem cu Adi si cu Mishu foto, mereu glumim si nici nu stim bine ce ne asteapta!
Suntem 17 echipe, 34 de oameni care pleaca in cursa, echipa de organizare si ea aproape la fel de mare! Cele mai mici detalii privind organizarea au fost luate in calcul, chiar nu conteaza ca noi suntem mai putini, sunt atat de mandra si simt incredere din partea organizatorilor!! Noi putem fi idolii copiilor care s-au adunat sa vada startul, e magic cand rares ii daruieste un bidon Sponser unui pitic de langa el, noi suntem campionii din realitate!!
Multi dintre noi imbracati la fel, stam coechipier langa coechipier la start, in 5 secunde pedalam doar unul langa altul!
Avem si inchizator de drum, de pluton, pe Vali, statea mai mereu langa noi si ne anunta ca va fi acolo daca vor exista probleme! Recunosc nu mi-a fost teama ca am ramane noi ultima echipa.....si cam asa a fost dar fara nici o importanta acest detaliu.
putin stanjenitoare prezenta inchizatorului de drum denumit mai tarziu de noi "fluturas" Sis cu tupeu exclama, sa stii te rog fara suparare ca sa inchizi plutonul nu inseamna mereu sa stai langa noi in sufletul echipei, - asa era!!! Si iata ca la cam 8 km de la start ramanem in echipa, doar fluturasii mai inchideau traseul si erau multi, toate culorile, e perioada lor!!

Prima zi reprezinta trecerea muntilor Leaota din Arges pana in Moieciu de Sus. Nu cunosteam de loc portiunea pana pe Leaota dar am fost informati anterior ca e un forestier extrem de lung dar pe care stai pe bicicleta. A fost incredibil si nu se mai termina, sa tot fi facut 4hsi ceva pana sub Leaota, din cand in cand mai zaream o echipa in fata undeva departe si pedalam constant si foarte incet, recunosc, doar din ambitie sa nu te dai jos de pe bicicleta!
Urcau si oile sus in munte,.....erau frumoase tare, cateii cei mai cuminti vazuti vreo data, doi baieti ciobani, si ei in echipa, exclama catre noi! dar ce echipament :-) si mie imi trece prin minte ca si ei uite ce fain sunt imbracati! camasa, o vesta de lana peste, probabil una din primele zile din aceasta vara lung! le uram o vara frumoasa si sa ne revedem cu bine!
.....peisajul spre Bucegi se deschidea incredibil in fata noastra! Nu a fost usor, trebuie sa recunosc dar a fost magnific, am si impins in acea zi la bicicleta, am avut si o coborare minunata din muntele Ilie si un prim finish superb la Cheile Gradistei de unde am plecat in ziua II.
Prima seara a urmat cu povesti, paste bune bune si o prajitura ca la mama lui Bogdan acasa, delicioasa. Premierea primei etape si pregatirea pentru ziua 2!
Bucuria ca eram impreuna acolo cu asa o vreme superba nu te lasa sa simti oboseala traseului parcurs!
 acesta este traseul!
photo Mihai Benea
seria Carptahian Man - 3 Munti, MTB No comments: