24h MTB Medias

*catodata imi pare rau ca nu am mai scris pe blog............o sa recuperez!
se pare ca anul asta turele de MTB, putine la numar :-(, merita sa le rememorez aici, dar sigur imi voi aminti si de Olympus, Marathon 7500....gasesc eu timp si chef!*
Am fost invitata inca de la inceputul anului la o tura de 24h de mountain bike la Medias, nu am refuzat si m-am tinut de promisiune sa merg acolo chiar daca dupa Marathon 7500 inca mai sunt obosita, desi a fost acum 2 saptamani!

nu e un concurs, sau nu e un concurs ca cele obisnuite.........de asta m-am si dus, sa vad traseul si sa ma intalnesc cu cei care vor fi acolo! Mi-a lipsit ideea de a fi competitiva, dar acum stiu exact ce inseamna genul acesta de concurs, am si o editie facuta si voi sti sa ma raportez la 2012! Cel mai mult am asteptat sa vad traseul ziua si noaptea, rasaritul, reintalnirea cu cei care participa si mai ales cu cei ce au inventat acest concurs. Mi-a lipsit in ultimul timp aceea stare de oboseala amestecata cu adrenalina, incertitudine, frica....... a fost si la 7500 dar e altceva cand esti in echipa :-), mi-a placut ca am facut fata provocarii si ca nu am cedat desi de multe ori la primele ture m-am motivat cu greu si recunosc ca imi trecea prin cap ideea de a ma opri!

Drumul pana la Medias de vineri seara cu Luci (de la Ozon) si Cristi Ghilt a fost extrem de placut cu povesti interminabile despre Carpathian Adventure - un concurs care a avut o mare influenta asupra noastra!!! povesti din Bucegi, Retezat - cu echipa Ozon pe locul 2, Carpathian Ad. in Piatra Craiului, ne-a format intr-un fel acest concurs!
ce am descoperit si primit in 24 de ore :-)
- o padure superba langa Medias
- o gasca de prieteni pe care nu o poate inlocui nimeni
- am primit o gramada de vorbe bune la CP si mai ales in punctul central unde Oana a fost si omul meu de baza!
- un traseu de MTB de 10 km excelent gandit si amenajat, plecai de la Sura si imediat urma o urcare pe camp putin mai lunga, apoi intersectia cu "circuitul" unde era padure si urcarea mai abrupta, o portiune plata pe "camp" si imediat erai in CP1, de aici padure faina, o coborare mai sustinuta pe o pasune si faceai brusc dreapta pe un drum de carute care urca la inceput in panta lina apoi mai abrupt catre marginea padurii unde era CP 2 si "Cocarul", prieten bun de cand eram la cabana Turnuri in Fagaras, o foarte placuta revedere la fiecare tura :-) - aici era km5, dupa, alternau urcarile cu coborarile prin padure la umbra, intersectia traseului, inca 2 urcari mai abrupte si coborarea finala pe muchie cu vedere catre Medias, o poteca ingusta cu o priveliste ametitoare, mai ales in noapte! iar ultima coborare prin acea padure de pin......si iti zici, mai fac o tura!!!!!!
- am mers noaptea pe un traseu single track marcat excelent cu placute reflectorizante, niciodata nu am mai trait asa o senzatie faina
- am descoperit ca inca nu imi e frica noaptea in padure singura........
- am revazut un rasarit de soare pe care l-am asteptat toata noaptea si care m-a motivat sa raman in cursa, am avut des in cap refrenul lui Norah Jones - Sunrise,Sunrise

- iar din categoria ce am primit :-), cea mai faina si muncita cupa la un concurs individual !!
- nu a lipsit deloc spiritul competitiv, dar nu al meu al celorlalti, -------eu il mai caut pana la editia urmatoare :-), iar cei de la stafeta au fugit pana in ultima secunda chiar daca secunda trecea in ora 25 :-)
E foarte greu sa pierzi doua nopti la doua curse nebune cum a fost aceasta si cum a fost 7500, dar cred ca rezist, si in plus Dragos mi-a spus si chiar ne-a dedicat tuturor o piesa "la moda" a verii - "Eu vara nu dorm", nu cred ca e cel mai bun lucru de facut vara dar la Medias nu merita sa dormi!
Sigur noapte in timp ce noi vedeam Mediasul de sus de pe muchie langa padure, cei ce dormeau visau si ei sa participe o data la acest concurs! Eu sigur voi visa sa mai particip inca o data, Dragos astept cu drag oricand invitatia!
Podium feminin, bravo Andreea, loc 2, bravo Bianca - Loc 1

 Individual 24h - Medias
 Podium masculin, Luci, Paul, campion absolut "24h zi si noapte", si Cristi
* eu, 15 ture, +4500m, 150km!

2 comments:

Lucian said...

Bravo Cornelia !
Ne vedem la anul...o sa avem iar ce depana amintiri.

dan said...

Salut.
eu am participat doar ca spectator...si nu-mi pare rau.
A fost o noapte lunga si grea pentru voi ;).

bravo, felicitari si multa sanatate!

Dan