Olla de Nuria 2011 - MNRIC

Echipa

Am fost la Valetudo SkyRace in Italia in primavara, Olympus Marathon face si el parte din Mountain Running International Race, Ionut Zinca, coleg si prieten bun cu noi este pe locul 2 la general......dar acestea nu sunt neaparat motivele pentru care am mers in Nuria langa Barcelona. Ne-am hotarat tarziu sa participam la acest concurs dar stiam sigur ca nu ne va parea rau!
Informatii concurs Olla de Nuria - 17 iulie 2011
Distanta: 21.5km
+/- 1940m diferenta de nivel
Castigator 2011 Ionut Zinca 2h15min
Mireia Miro castigatoare la feminin 2h36min
detalii si rezumat concurs aici
Barcelona nu ne-a impresionat foarte mult, oras foarte aglomerat si ciudat de turistic pentru unii ca noi care prefera muntele si natura. Poate si totul a fost in foarte mare graba!!
In Barcelona intre doua trenuri

Pentru noi a fost un concurs dificil mai ales ca eram fix la 7 zile de la Marathon 7500, Sis a mers destul de bine si nu a avut probleme atat de mari dar eu m-am luptat teribil cu crampele pe ultima parte a traseului iar ploaia, grindina si vantul extrem de puternic din ultimele 2h de concurs chiar m-au facut sa imi doresc doar sa ajung cat mai repede la finish!
Poza de la start, Ionut Zinca in primul rand!
Sis pe traseu pe ultima parte de coborare!

Apar si eu din ceata putin mai inghetata si speriata de carceii nemaivazuti de care nu puteam scapa!

Traseul mi s-a parut destul de tehnic iar cele mai grele portiuni au fost cele aproximativ 11 varfuri intre 2500m si 2900m pe care a trebuit sa le urcam si sa le coboram in jurul acestei caldari - Nuria.

Valle de Nuria este o statiune montana la aproximativ 120 de km de Barcelona, se ajunge relativ usor cu trenul. Noi am dormit intrun hotel ciudat vineri seara iar sambata dimineata am plecat in Nuria unde am urcat cu un trenulet cu Cremaliera - nu poti sa crezi cum urca aceasta cale ferata pana la aproximativ 2000m, locul de unde se va da si startul intr-o caldare sa spun asa putin asemanatoare cu caldarile din Retezat/ Fagaras - doar ca in sus mai sunt versanti care urca pana la 2911m - Vf Puigmal
Sis la Finish - 4h19min

Ramanem pe locul 3 la echipe in MNRIC - CSU Craiova/EcoMarathon, locul 4 la natiuni si Ionut Zinca ramane pe locul 2 chiar daca a castigat 3 concursuri din cele 4 care au foat pana acum. Din echipa au participat la Olla de Nuria: Radu Milea, Ionut Zinca, Adi Bostan, Silvia si Cornelia David.
Urmatoarele etape ale circuitului MNRIC vor fi:
Courses des Perics - 21 august ( Ionut Zinca va participa, noi suntem plecati in Franta pentru UTMB)
Becca di Nona - Italia, 4 septembrie
Etna Sky Marathon - Italia 6 Noiembrie

No comments: